11 juli 2008

Hemliga flaskor

Äntligen fredag och hur kan det bli ännu roligare när man dessutom får dubbelt upp av paketavier med posten? Den ena var väntad och fick väntas ut ytterligare till sen eftermiddag innan avhämtning. Vad? Elefanter från Jofotex såklart och här kan ni se dem hos Thea. Tvättmaskinen går men jag ska klura lite till på vad som ska sys. Storen har såklart bokat det gula tyget redan.

Den andra talongen aviserade ett stort brev och var lite mer att klura på. Vi har deadline för sommar-hemlisen i början på nästa vecka och det klart, hoppas går ju alltid. I solskenet tågade vi iväg jag och grabbarna grus. Tack och lov så hade vi både barnvagn och nära till vårt utlämningsställe. Med paket till höger och vänster, en livlig ett-åring i vagn och en studsande tre åring på sidan om och överallt så räcker det med en kort rask promenad.

Självklart var det hemlisen som hade anlänt och med hjälp av store F pillrade vi tillsammans upp paketet. Vad kunde jag annat än att skratta högt när vi först hivade upp två riktigt gröna flaskor samtidigt som storen hoppade upp och ner i extas. Till saken hör att jag tidigare utnämt oss till familjen plastflaska. Sambon har sina sportflaskor och liknande här och var, till träning och annat. Barnen är galna i plastflaskor. De kivas om gamla gula gigantiska sportflaskor, nyare smäckra modeller, bebisvarianter och storens mer lagoma vattenflaska med bilmotiv. Överallt dessa flaskor, och nu äntligen två likadana och en åt dem var. Kan det bli bättre?

Bland alla dessa flaskor får såklart inte förglömmas den fina sömnaden som min Hemlis ordnat till Lilleman. En härligt gul-orange kombination som jag gissar är sydd av Hilcos Campan. Utan facit för vem Hemlis är så kan jag tro att jag är rätt säker på vem hon är, eller kanske, näe jag VET (kanske får jag äta upp det här?) att det är LinSar. Hon syr ofta i Campan och fixar och trixar med massor av roliga kombinationer. Tröjan har inte hunnit prövas ännu då junior dunar relativt tidigt nu med all sol, värme och aktivitet. Bild på det kommer senare men gissningsvis är tröjan rymlig nu och kommer att bli perfekt framåt hösten. Paketet innehöll också en pocketbok i form av lagom sommarläsning. Kronan på verket var också ett handgjort kort som en av döttrarna skapat och så fint textat ett meddelande på baksidan.

Tack snälla Hemlis för paketet. Vi är nöjda och glada och jag flinar ännu åt flaskorna, jag lovar att de kommer att användas. Det ska bli spännande att klämma och känna mer på Campan också för jag har ännu inte själv varken sytt eller köpt något av den kvaliteten.

3 kommentarer:

LinSar sa...

Va kul att du tyckte om mitt paket.Jag älskar Campan och tyckte att du med skulle få prova på det:)Hoppas nu bara den passar.Och va kul att flaskorna blev omtyckta.De är så käcka med det is blocket som man bara stoppar i frysen när man inte brukar den.

Jes sa...

Vilket kanon paket!! tröjan var ursnygg, måste oxå ta & testa "campan", roligt med flaskorna :)

Thea sa...

Å, den tröjan gillade jag! Jättefin!