07 mars 2008

Hemlis är inte längre hemligt

Kvällen bjuder på en visning av min senaste hemlis då Bumla nu fått sitt paket. Efter lite research i hennes för mig relativt nya blogg så skred jag snabbt till verket. Längtande efter att sy lite annat än velourbeställningar så fanns inspiration i mängder.

Signalerna var att vi smakmässigt har en del gemensamt vilket ju alltid underlättar en hel del. Med ett rart frottétyg i gömmorna och temat bad bestämde jag mig för en badcape. Att lilleman är av ungefär samma ålder och storlek som hennes flicka N gjorde saken bara ännu bättre. En egen modell att använda då jag ofta räds att plagg jag syr ska vara svåra att trä över barnens huvud. Capen är ihopsydd rakt upp och ner med overlocken. Jag valde att kanta hela projektet med en röd mudd för lite mjukare intryck. Annars är ju vanlig snedslå i bomull kanske det vanliga snygga alternativet. Frottén kommer från Superbuzzy och mudden från Hilco. Hela capen är medvetet ofodrad för att kunna vara snabbtorkande och lättanvänd.

Mina tygval blev en färgstark orange velour från Bingerts och ett härligt ljusblått bomullstyg med prickar från Panduro. I all enkelhet kompletterade jag med snedslå och knappar i vitt. Min egen bild var redan i planeringsstadiet ett fint flickplagg av blått tyg och tillbehör. Inspirationen där kom från Filurkläders fina sömnad av maya-blusar.

Som avslut på min hemlis hittade jag en spännande chilitryffel från lokala Åre Chokladfabrik samt senaste numret av Kreativa Kvinnor. Sen kunde jag såklart inte låta bli lite mer applikationsträning så det blev en toppluva också. Jag älskar mössor och har nog alltid en drös färdigklippta liggandes. Den här gången blev det en luva sydd i mjuk gul trikå från en lokal butik med ett velour-N i en skön aqua-nyans. Lite klurigt med typsnittet men jag tror det gick vägen även denna gång. Gillar ni den ljusturkosa velouren så är den från Hilco och säljs hos Nea Nobelle. Mer om den här hemlisen kan ni läsa och se i Bumlas inlägg.

4 kommentarer:

Thea sa...

Vilket jättefint paket. Flitens lampa lyser verkligen och ger en annan lite dåligt samvete!

Jes sa...

Vilket underbart paket du skickat, bara älskar frotten till capen, vad heter frotte´på engelska, har varit inne på superbuzz men inte fattat att de har frotte´tyger, trode bara det var vanliga bomullstyger. Ännu en gång super paket du skickat.

Cecilia sa...

Tack tjejer :)

Frotté heter terry eller möjligtvis terry cloth. Det finns inte så många olika hos Superbuzzy men några enstaka.

Åsa sa...

Hej , vilka fina grejjer du gör , fast det var ett tag sedan du bloggade så du kanske inte läser det här. Vad har du för symaskin som akn göra såna applikationer ?
mvh Åsa